Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

24.4.18

Δ. Βίτσας: Ανησυχητική η αύξηση των προσφυγικών ροών, ιδίως από τον Έβρο

Δ. Βίτσας: Ανησυχητική η αύξηση των προσφυγικών ροών, ιδίως από τον Έβρο


Την ανησυχία του για την αύξηση των προσφυγικών ροών από τον Έβρο, κυρίως και ειδικώς μετά τη Σύνοδο της Βάρνας, εξέφρασε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δ. Βίτσας, ενημερώνοντας ότι μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου είχαμε συνολικά 7.594 εισόδους από τον Έβρο και τα νησιά και 4.784 μεταφορές ευάλωτων και ασυνόδευτων παιδιών και όσων πήραν άσυλο.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, του νομοσχεδίου για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις των Οδηγιών σχετικά με τις απαιτήσεις για την υποδοχή των αιτούντων διεθνή προστασία, τις προϋποθέσεις εισόδου και διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών στο πλαίσιο ενδοεταιρικής μετάθεσης όπως και την τροποποίηση διαδικασιών ασύλου, ο κ. Βίτσας, ανέφερε ότι στα νησιά εισήλθαν 2.168 μετανάστες, ενώ στον Έβρο καταγράφηκαν 2.700 εισροές. Μάλιστα, μόνο σήμερα το πρωί εισήλθαν από τον Έβρο 340 μετανάστες, ενώ το 2017 ο μέσος όρος ήταν 54 είσοδοι την ημέρα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης