Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

23.11.17

Δήλωση του Ν. Φίλη για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία

Δήλωση του Ν. Φίλη για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία


«Η κυβέρνηση να ακυρώσει την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία», αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Νίκος Φίλης.
Τονίζει ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι τη Δευτέρα, στη Βουλή, οι απαντήσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας στους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης που αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, θα είναι πειστικές και τεκμηριωμένες, με τρόπο που δεν θα αφήνουν σκιές και αμφιβολίες.
Μιλώντας, «από στη σκοπιά των εθνικών συμφερόντων αλλά και της Αριστεράς που υπερασπίζεται παναθρώπινες αξίες και ιδανικά», σημειώνει ωστόσο ότι «θα είναι απείρως καλύτερο, να ακυρωθεί η πώληση όπλων και συγκεκριμένα αεροπορικών βομβών ΜΚ-82 στο καθεστώς του Ριάντ που είναι πολύ πιθανό  να χρησιμοποιηθούν στην Υεμένη».
Στη δήλωση του με τίτλο «Η κυβέρνηση να ακυρώσει την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία», ο κ. Φίλης αναφέρει ότι η εξάπλωση του πολέμου και οι δραματικές εξελίξεις είναι σε μεγάλο βαθμό μεταγενέστερες της απόφασης από το υπουργείο Άμυνας για πώληση όπλων στη Σ. Αραβία, αλλά και της σχετικής συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής «και πρέπει να συνεκτιμηθούν».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης