Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20.10.17

Ν. Παππάς: Ζήτημα εθνικής σημασίας η στήριξη των μεγάλων δικτύων, όπως τα ΕΛΤΑ

Ν. Παππάς: Ζήτημα εθνικής σημασίας η στήριξη των μεγάλων δικτύων, όπως τα ΕΛΤΑ

Η επάρκεια και η στήριξη των μεγάλων δικτύων της χώρας είναι ζήτημα εθνικής σημασίας» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, επισημαίνοντας παράλληλα τη βούληση της κυβέρνησης στο να υπάρχει ισχυρή δημόσια παρέμβαση για την αναπτυξιακή τους πορεία.
Αφορμή ήταν η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρη Κρεμαστινού, σχετικά με τα (σσ. ταχυδρομικά) προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Δωδεκάνησα, καθώς σε πολλές περιοχές, όπως η Πάτμος, δεν υπάρχουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ). Απαντώντας ο υπουργός, χαρακτήρισε τα ΕΛΤΑ «φορέα αναντικατάστατο» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με δυναμικές παρεμβάσεις της πολιτείας θα ξεπεραστούν τα προβλήματα.
«Τα ΕΛΤΑ είναι ανεκτίμητη περιουσία. Είναι φορέας αναντικατάστατος που συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας. Είναι ένα μάθημα για τον πολιτικό κόσμο ότι πρέπει να υπάρχει ισχυρή δημόσια παρέμβαση για τα μεγάλα δίκτυα» τόνισε ο κ. Παππάς και παράλληλα επεσήμανε ότι τον περασμένο Απρίλιο υπεγράφη η συμφωνία που ρυθμίζει όλες τις λεπτομέρειες για τα ΕΛΤΑ. Πρόσθεσε ότι το χρέος της πολιτείας είναι να διασφαλίζει ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους και σε αυτό το επίπεδο η κυβέρνηση παρεμβαίνει δυναμικά, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Αναφερόμενος ειδικότερα στα ΕΛΤΑ του νομού Δωδεκανήσου, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι από το 2006 ο αριθμός των υπαλλήλων, που απασχολούνται εκεί έφθασε στους 36.
«Μην ακούτε τις υπηρεσίες και τους αριθμούς. Υπάρχουν προβλήματα. Προσλαμβάνονται εποχικοί υπάλληλοι που την κρίσιμη ώρα δεν υπάρχουν. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό γενικότερα στα νησιά» αντέτεινε ο κ. Κρεμαστινός. Ανταπαντώντας ο κ. Παππάς μίλησε για γενναίες αποφάσεις που υπήρξαν από όλες τις πλευρές για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, ενώ έδωσε έμφαση στις προσπάθειες που γίνονται για τη μείωση των δαπανών.
«Οι δαπάνες μειώθηκαν κατά 21 εκ. ευρώ το 2016 και γίνεται προσπάθεια και το 2017 να γίνει εξοικονόμηση πόρων, όταν η μηνιαία οικονομική ζημιά των ΕΛΤΑ ήταν 5 εκ. ευρώ» ανέφερε ο υπουργός.
Κατέληξε ότι ξεκίνησε η είσπραξη οφειλών συνολικού ύψους 48 εκ. ευρώ και έχουν ήδη εισπραχθεί 18 εκ. ευρώ, ενώ η Γενική Γραμματεία Πληροφοριών έχει καταβάλει 7 εκ. ευρώ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης