Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

8.12.16

Αλ.Τσίπρας:Στρατηγική επιλογή μας η τριμερής συνεργασία

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΤΠ/Σταύρος Ιωαννίδης
Αλ.Τσίπρας:Στρατηγική επιλογή μας η τριμερής συνεργασία

Μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της έρευνας και τεχνολογίας υπέγραψε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Βενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Ο πρωθυπουργός επέστρεψε στην Αθήνα και αναμένεται διάγγελμά του.
Παράλληλα, τόσο στην τριμερή συνάντηση όσο και στις διμερείς που προηγήθηκαν, διαπιστώθηκε σημαντική πρόοδος στη συνεργασία και σε άλλους τομείς, όπως η ενέργεια, το περιβάλλον, ο τουρισμός, το εμπόριο και η υγεία.
Όλες οι συναντήσεις γίνονται σε πάρα πολύ καλό κλίμα, το οποίο φάνηκε και στην κοινή εμφάνισή τους για τις δηλώσεις ενώπιον των δημοσιογράφων και των υπουργών που τους πλαισίωναν. Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι με το που κάθισαν και οι τρεις στο τραπέζι και άρχισαν να υπογράφουν την κοινή δήλωση, αναποδογύρισε ένα ποτήρι και χύθηκε το νερό. "Γούρι" φώναξαν οι Έλληνες και οι Κύπριοι, "ευλογία" είπε ο Νετανιάχου και χαμογέλασαν απάντες.Ο κ. Αναστασιάδης αποκαλούσε τον Νετανιάχου με το χαϊδευτικό του ονόματός του, "Μπίμπι" και οι τρεις τους μιλούσαν ο ένας στον άλλο στον ενικό.
   Ο κ. Τσίπρας είπε ότι βρήκε πάρα πολύ καλή την ιδέα του Ισραηλινού πρωθυπουργού να συγκροτηθεί μια περιφερειακή δύναμη, η οποία θα συνδράμει σε γεγονότα πολιτικής προστασίας ή φυσικών καταστροφών και ζήτησε να διευρυνθεί με τη συμμετοχή και άλλων χωρών πέραν των τριών. Και οι τρεις αναφέρθηκαν στις περιπτώσεις συνεργασίας που υπήρξαν στον τομέα της πυρόσβεσης. Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι το καλοκαίρι ελληνικά και ισραηλινά πυροσβεστικά συμμετείχαν στην κατάσβεση πυρκαγιών στην Κύπρο, ακολούθως ελληνικά και κυπριακά πυροσβεστικά συμμετείχαν στην κατάσβεση πυρκαγιών που ξέσπασαν πρόσφατα στο Ισραήλ και μάλιστα κοντά στην Ιερουσαλήμ. Ειδική αναφορά έκανε και ο κ. Νετανιάχου στο θέμα, ενώ όταν ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι χαρούμενος για το γεγονός ότι ελληνικά πυροσβεστικά βοήθησαν στο να σωθεί η Χάιφα, ξέσπασαν χειροκροτήματα.
   Παραδοσιακά, οι τρεις έδωσαν τα χέρια κατά την είσοδό τους στην αίθουσα για τις δηλώσεις και πόζαραν για τις ανάγκες των φωτορεπόρτερ και των τηλεοπτικών συνεργείων.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης